Ερώτηση προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης σχετικά με το αποτέλεσμα του πειθαρχικού ελέγχου του 45χρονου αστυνομικού, ο οποίος ήταν σε διαθεσιμότητα από τον Σεπτέμβριο του 2012 και αντικείμενά του βρέθηκαν πρόσφατα σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο, κατέθεσε η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη.

«Στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε πως αντικείμενα που βρέθηκαν στο πατάρι των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο ανήκουν σε 45χρονο αστυνομικό, ο οποίος συνελήφθη για παράνομη κατοχή πυρομαχικών. Ο συγκεκριμένος τελεί σε κατάσταση διαθεσιμότητας από τον Σεπτέμβριο του 2012, γιατί συμμετείχε σε επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, την 8-9-2012», σημειώνει η κ. Γιαννακάκη και ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς τα εξής:

1. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα του πειθαρχικού ελέγχου του αστυνομικού και γιατί παραμένει στο σώμα περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα με δεδομένο πως ανακοινώνεται ως τεκμηριωμένο πως συμμετείχε σε επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής;

2. Υπάρχει ποινική δίωξή του για τη συμμετοχή του στα περσινά επεισόδια και αν ναι ποια είναι η εξέλιξή της μέχρι σήμερα; Ποιες πειθαρχικές και ποινικές διώξεις ασκήθηκαν μετά τη σύλληψή του στις 24 Σεπτεμβρίου 2013;».