Για «τυχοδιωκτικά παιχνίδια με τη δημοκρατία» από το επιτελείο του Πρωθυπουργού έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε συγκεκριμένα ότι «το ‘ανέβασμα’ της φαιδρής ιστορίας με έναν από τους δεκάδες συνδέσμους Εφέδρων, εξυπηρετεί σενάρια της κυβέρνησης που ορισμένοι στο Μαξίμου έχουν στο μυαλό τους».

Στόχος τους, όπως σημείωσε είναι «να ‘σκεπάσουν’ την Τρόικα, το Μνημόνιο που έρχεται, την ανεργία, την ύφεση κ.ο.κ με το δίλημμα ‘σταθερότητα ή χάος’ και τον Σαμαρά ως εκπρόσωπο των νοικοκυραίων, δήθεν να υπερασπίζεται τη σταθερότητα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι αν οι χρυσαυγίτες βουλευτές «κάνουν πράξη τους λεονταρισμούς τους» και στηθούν επαναληπτικές κάλπες στις περιφέρειες απ’ όπου θα παραιτηθούν οι βουλευτές τους, τότε η αξιωματική αντιπολίτευση θα μετατρέψει τις κάλπες αυτές σε ένα διπλό δημοψήφισμα εναντίον του ναζισμού και κατά του Μνημονίου.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η λαϊκή ψήφος θα είναι ένα συντριπτικό ‘όχι’ εναντίον του ναζισμού και ένα καθαρό «όχι» εναντίον του Μνημονίου», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας στη χώρα.