Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Επιστροφή στην προσφιλή τακτική της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει το ΠΑΣΟΚ, που για πρώτη φορά χθες μετά τις εξελίξεις που σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή αποφάσισε να σταματήσει το «χαΐδεμα» των άλλων κομμάτων με στόχο την συγκρότηση του αντιφασιστικού πολιτικού μετώπου.

Η Χαριλάου Τρικούπη διαπίστωσε όλες αυτές τις ημέρες ότι ο χώρος που άφησε στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να βγουν μπροστά πρωτίστως για να καταδείξουν τις αντιθέσεις τους δεν ωφέλησε επικοινωνιακά το ΠΑΣΟΚ που εμφανίστηκε περισσότερο ως παρατηρητής και λιγότερο ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Ως εκ τούτου εντοπίζοντας τις εσωτερικές αντιφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μία αλλαγή πλεύσης που επεχείρησαν χθες στελέχη του όπως οι κ.κ. Βούτσης και Παπαδημούλης αποφάσισε να περάσει στην επίθεση.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εκμεταλλεύτηκε την ατάκα του κ. Βούτση που απάντησε στον τηλεοπτικό αέρα ότι «βεβαίως» και για ψηφοθηρικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να μπει στο ίδιο κάδρο μαζί με μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, ενώ το κόμμα αξιοποίησε και την σπουδή του Δημήτρη Παπαδημούλη να μιλήσει για δημοψηφισματικό χαρακτήρα των υποθετικών εκλογών που θα γίνονταν εάν η Χρυσή Αυγή προκαλούσε εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε λοιπόν εκ των πραγμάτων να διεκδικήσει κεντρική θέση στο «κάδρο» του μετώπου κατά της Χρυσής Αυγής και κάτι τέτοιο αναμένεται να επιδιώξει και με την σημερινή επίσκεψή του στον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Σε πρώτη φάση η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα ακούσει τις προτάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ενώ σε δεύτερο επίπεδο αναμένεται να υποδείξει στον κ. Αθανασίου να χρησιμοποιήσει ως κεντρικό κορμό την πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που είχε κατατεθεί στην Βουλή τον περασμένο Μάιο. Η αντιπροσωπεία στελεχών θα πει πως πέρα από τις διατάξεις ρατσισμού και ξενοφοβίας πρέπει να περιέχει και ρυθμίσεις για την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος.