«Εάν οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, σε περιφερειακές εκλογές, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι παρών και θα διεκδικήσει να πάρει έδρες», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης

«Καλωσορίζω λοιπόν την απόφαση της Χ.Α να πάμε σε εκλογές. Είναι μια καλή ευκαιρία, ο κόσμος να διορθώσει το λάθος του και να μου δώσει την ευκαιρία να μπω στη Βουλή για να επιβάλλω -και το λέω με παρρησία- γι’ αυτό που επέβαλα όσα χρόνια ήμουν εκεί: Την ηρεμία και την ειρήνη. Γιατί οσάκις πήγαν να ξεφύγουν τα πράγματα εγώ μπορούσα και τα ισορροπούσα.

Θα πρέπει να μπω στη Βουλή, γιατί αυτό είναι μια αναγκαιότητα την οποία αναγνωρίζουν όλοι -μηδενός εξαιρουμένου- ακόμα και του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, που κάπου είπε ότι «φαίνεται το έλλειμμα του Καρατζαφέρη». Ελπίζω όλοι να αντιληφθούνε πως είναι χρήσιμη η επιστροφή μου στα έδρανα της Βουλής προκειμένου να εδραιωθεί αυτό που σήμερα μοιάζει με κινούμενη άμμο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρατζεφέρης. 

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις έκανε λόγο για «πτώχευση της αστικής Δημοκρατίας» και πρόεθεσε: «Η μία πλευρά είναι η ακροδεξιά όπως εκφράζεται από την Χρυσή Αυγή με τα μαχαίρια και τις γροθιές και από την άλλη μεριά είναι κάποιες συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οι οποίες αυτή την περίοδο λουφάζουν κοιτώντας πότε θα βρουν την κατάλληλη ευκαιρία. Πρέπει να υπάρξει μία σοβαρή αντιμετώπιση επί του θέματος και όχι περιστασιακή όπως συμβαίνει τώρα. Η αστική Δημοκρατία εάν δεν ανανήψει, τότε θα παραδώσει τη χώρα στη Σκύλα και στη Χάρυβδη».
 
Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως δεν προέκυψε «από το πουθενά» και πως «χρησιμοποιήθηκε για να βγάλουν τον Καρατζαφέρη από τη μέση» ενώ κάλεσε  τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο να αλλάξουν πολιτική. «Αυτή η πολιτική οδηγεί στη γιγάντωση των Άκρων και την παράδοση της κυβέρνησης –άνευ όρων- στην Αριστερά, στον κ. Τσίπρα και την παρέα του. Αυτό είναι που φοβάμαι πιο πολύ απ’ όλα», τόνισε.
 
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «δεν είναι έτοιμοι και η πολιτική τους είναι ένα «λαστέξ» που προσαρμόζεται ανάλογα με τις περιστάσεις. Θεωρώ ότι είναι περίεργα παιχνίδια τα τραπεζώματα από τους Αμερικανούς πρεσβευτές και σταθμάρχες που μέχρι χθες καταγγέλλαμε. Δεν με έχει πείσει ο κ. Τσίπρας για την ωριμότητα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε για τον έλεγχο του χώρου του. Οι Ακραίες συνιστώσες του, καιροφυλακτούν και δεν ξέρω πως θα πράξουν αν βγουν στην εξουσία. Αυτό το ενδεχόμενο πρέπει να εμποδιστεί και ας το καταλάβουν αυτό ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και οι τροικανοί». 

Τέλος συμφώνησε με τη θεωρία του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη «ο οποίος έμεινε μόνος του να στηρίζει αυτή την θεώρηση η οποία κατέρρευσε εξαιτίας κάποιων «σομόν» βουλευτών της ΝΔ που ξεχνούν το αίμα που έχει χυθεί από τη δράση Ακροαριστερών οργανώσεων».