Βαθύτατα απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που διεξήχθη χωρίς τον Γ. Παπανδρέου που ταλαιπωρείται από ίωση εδώ και λίγες ημέρες.

Κοινή παραδοχή όλων ήταν ότι ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε με κομμένα τα φτερά και η απόδειξη δεν άργησε να έρθει όταν ο ίδιος τους ενημέρωσε για την κατάσταση στην οικονομία.

«Είμαστε στο μέσο του τούνελ αυτή τη στιγμή. Αν κοιτάξουμε πίσω φαίνεται αχνό φως, είναι από κει που ξεκινήσαμε έχουμε προχωρήσει πολύ, αλλά και μπροστά αν κοιτάξουμε πάλι αχνό φως φαίνεται».

Η παραδοχή του υπουργού Οικονομικών που τα έριξε στα κανάλια και τους δημοσιογράφους, που έχουν αναγάγει όπως είπε ορόσημο την ημερομηνία της Συνόδου Κορυφής γιατί όπως εξήγησε καλλιεργούνται προσδοκίες, δέχθηκε τα πυρά των συντρόφων του που βλέποντας το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μίλησαν έξω από τα δόντια.

Ο Γιάννης Μίχας ζήτησε παρουσία του Μιχάλη Καρχιμάκη που προήδρευε «Να υπάρχει καλύτερος συντονισμός, συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των υπουργών. Κάποιοι υπουργοί να σταματήσουν να προκαλούν με τις δηλώσεις τους» και παράλληλα ο Κώστας Ασκούνης χαρακτήρισε την κατάσταση δύσκολη και όπως είπε ο κόσμος πεινάει, χρειάζεται καλύτερος συντονισμός της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής περιγράφοντας την κατάσταση είπε κατά την ενημέρωση των πολιιτκών συντακτών ότι οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, με αυτές τις συνθήκες, δεν θα άντεχε πολλές ώρες. Εμείς όχι απλώς αντέχουμε, αλλά ασχολούμαστε αποκλειστικά, κάνοντας μια πολύ σκληρή δουλειά, για την έξοδο από την κρίση, με το να βάλουμε σε τάξη επιτέλους τη χώρα μας.

Στο κλίμα που είχε διαμορφωθεί κατά τη συνεδρίαση του Π.Σ ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης έκανε έκκληση για να πέσουν οι τόνοι και μίλησε για ενότητα και σύνθεση.

“Η κοινή αγωνία, αλλά και ο κοινός μας στόχος να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, θα πρέπει να μας κρατούν ενωμένους. Κι αν υπάρχουν προβληματισμοί, αντιθέσεις, διαφωνίες ας οδηγούν στη σύνθεση”, τόνισε.