current views are: 1

28 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση05:29

Αλέξης Τσίπρας: Η Χρυσή Αυγή έπρεπε να είχε στοχοποιηθεί νωρίτερα

Στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το θέμα της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Δημοσίευση 05:29’
αρθρο-newpost

Στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το θέμα της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το θέμα της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά», τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί μία εναλλακτική προοπτική

«Πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Σαμαράς δεν αισθάνεται τη Χρυσή Αυγή ως αντίπαλο και βασικό πρόβλημα για τη δημοκρατία, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ. Τσίπρα, και εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Αισθάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την ελπίδα για μια μοναδική προοπτική, φοβούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε αν κερδίσει με μεγάλη διαφορά τις εκλογές, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, φοβούνται ότι όχι μόνο θα χάσουν την εξουσία αλλά θα μείνουν στη συνείδηση του λαού ως οι βασικοί υπαίτιοι μιας τραγωδίας».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το «”τέρας” της Χρυσής Αυγής, δεν θέριεψε μόνο του, αλλά ετράφη  από το λίπασμα του μνημονίου και από την αντιμετώπιση που είχε από μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιήθηκε ως ανάχωμα στην άνοδο του  ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «άθλια τη θεωρία των δύο άκρων», καθώς  όπως υποστήριξε «αθωώνει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία εκτίμησε ότι υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στο εσωτερικό της ΝΔ οι οποίες μπορούν να διακρίνουν τις πολιτικές καταστάσεις, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος εκτιμά, ότι το θέμα που έχει ξεσπάσει σε πολιτικό επίπεδο με την Χρυσή Αυγή, καλύπτει  αυτό που -όπως είπε χαρακτηριστικά – η τρόικα κάνει ζητώντας απολύσεις.

«Η ανεξέλεγκτη δράση της Χρυσής Αυγής είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τον τόπο και θα έπρεπε να είχε στοχοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι  το κόμμα του ήταν αυτό που ανέδειξε πρώτο το «ζήτημα ύπαρξης θυλάκων της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία», ενώ έκανε λόγο για καθυστερημένη παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια.

«Λίγο πριν τη δολοφονία υπήρξε κλιμάκωση της βίας, το κήρυγμα του μίσους στο Μελιγαλά και αντί αυτά να αποτελέσουν κώδωνα κινδύνου για την κυβέρνηση, είχαμε την άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να καταδικάσει την επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι η επέλαση του φασισμού είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία και οφείλουμε να βάλουμε ένα τείχος απέναντι στους ναζί», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Η άρνηση του πρωθυπουργού να κάτσει στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε για τη Χρυσή Αυγή, είναι πολύ θλιβερή» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Είμαστε ανοιχτοί σε συνενόηση σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο για πρωτοβουλίες ενάντια στο φαινόμενο της Χ.Α», σημείωσε και προσέθεσε ότι υπάρχει το νομοθετικό οπλοστάσιο ώστε να τεθεί το κόμμα ενώπιον του νόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, όσες εκλογές και εάν γίνουν η Δημοκρατία είναι αυτή που θα νικήσει. «Όσες εκλογικές αναμετρήσεις και εάν κάνουν, η δημοκρατία έχει τις δικές της δυνάμεις για να νικήσει» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η άνοδος των ναζί αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία και τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε να υψωθεί τείχος στο ναζισμό.

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε επίσης και στην πρόσφατη συνάντησή του με το μέλος της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν στον οποίο και εξήγησε ότι τα μέτρα του μνημονίου διαλύουν την χώρα και τους πολίτες, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα έχει αποτύχει κοινωνικά. 

«Μόνο το γεγονός ότι ψάχνουν να συναντηθούν μαζί μας δείχνει το αδιέξοδο για την επόμενη ημέρα», είπε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι «στο ευρωπαϊκό πρόβλημα, οφείλουμε να βρούμε ευρωπαϊκή λύση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ανέβει στην εξουσία, θα επουλώσει τις βαθιές πληγές και θα στηρίξει τους αδύναμους, είπε ο κ. Τσίπρας, και πρόσθεσε ότι πρώτη προτεραιότητα θα είναι η αποκατάσταση της δυνατότητας σίτισης σε όλες τις ελληνικές οικογένειες.


σχετικα αρθρα