Τις κάνουλες της χρηματοδότησης προς τη Χρυσή Αυγή κόβει η κυβέρνηση με τροπολογία που πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση κάνει λόγο για διακοπή της χρηματοδότησης κομμάτων των οποίων, οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών (περισσότερων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) ή μέλη του κεντρικού οργάνου διοίκησης, παραπέμπονται για αδικήματα του άρθρου 187 σε σχέση με σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ή 187Α σε σχέση με τρομοκρατικές πράξεις ή 187Γ ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών. Tο άρθρο 187Γ αποτελεί πρόταση προσθήκης νέου άρθρου στον Ποινικό Κώδικα, σχετικά με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Επί της ουσίας στο στόχαστρο της τροπολογίας μπαίνει η Χρυσή Αυγή, έπειτα και από τις ραγδαίες εξελίξεις που πυροδοτήθηκαν από τη σύλληψη του γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτών της Κ.Ο.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη.