Στο ρόλο της Δικαιοσύνης αναφέρθηκε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος σχολιάζοντας τις συλλήψεις των βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με στενούς του συνεργάτες συνέστησε ψυχραιμία και σημείωσε: «Οι ώρες είναι δύσκολες. Πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε «η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και η δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της». Ερωτηθείς για την ομαλότητα και σταθερότητα της χώρας, απάντησε ότι δεν υπάρχει θέμα, «θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Η δημοκρατία δεν γνωρίζει αδιέξοδα».

«Είχαμε εδώ και καιρό υπογραμμίσει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη των στελεχών της Χρυσής Αυγής. H  Κουμουνδούρου σημειώνει «χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με ψυχραιμία και με σεβασμό στο υπάρχον νομικό πλαίσιο η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες τόσο για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και για μια σειρά άλλες εγκληματικές δράσεις».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε ότι «σας θυμίζω ότι εδώ και ημέρες είχαμε τονίσει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις. Τώρα χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με ψυχραίμια πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να αποδώσει τις ευθύνες σε όσους πρέπει για να βρεθούν οι υπαίτιοι για τη δολοφόνια του Παύλου Φύσσα», τόνισε.

«Συζητήσεις και σενάρια εκλογών είναι ανυπόστατα και ανεύθυνα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας ότι «σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών τη Χρυσής Αυγής θα εφαρμοστεί ο,τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, ενώ και ο νομοθέτης μπορεί να ρυθμίσει ζητήματα στο πλαίσιο του Συντάγματος».

 

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι «μας ικανοποιούν τα γεγονότα . Από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη με το δικό της τρόπο που εκτιμά ότι είναι σωστός θα προχωρήσει» δήλωσε. «Αυτή τη στιγμή πρέπει να παρακολουθήσουμε αυτό που η δικαιοσύνη εκτιμά ότι είναι σωστό», είπε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να αποδειχθούν όσα η δικαιοσύνη εκτιμά, γιατί για να γίνουν αυτές οι συλλήψεις εκτιμά ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση».

Τη «μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής» ζητάει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του. «Η θεωρία των δύο άκρων που προβάλλει η κυβέρνηση αθωώνει στην ουσία τη ΧΑ. Η ΝΔ και ορισμένα άλλα κόμματα ευθύνονται γιατί άφησαν ελεύθερο το πεδίο στην επίδραση της ρατσιστικής προπαγάνδας της ΧΑ για το μεταναστευτικό, το οποίο είναι γέννημα - θρέμμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, της ανισόμετρης ανάπτυξης και διεθνοποίησης της καπιταλιστικής αγοράς» σημειώνει ο Περισσός.

Τέλος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένουμε επίσημη ενημέρωση σε πολιτικό επίπεδο, η Δικαιοσύνη αποτελεί ανεξάρτητη εξουσία και πρέπει να κάνει το καθήκον της εφαρμόζοντας το νόμο, την εμπιστευόμαστε».

«Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στη δικαιοσύνης, η οποία λειτούργησε στο ανώτατο επίπεδό της και πάρα πολύ γρήγορα», τόνισε ο βουλευτής και πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον Real Fm.