«Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στη δικαιοσύνης, η οποία λειτούργησε στο ανώτατο επίπεδό της και πάρα πολύ γρήγορα», τόνισε ο βουλευτής και πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον Real Fm.

Στο ενδεχόμενο να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, ο κ. Λοβέρδος, είπε ότι δεν υπάρχει συνταγματικά η δυνατότητα να τεθεί εκτός νόμου a priori ως πολιτικό κόμμα με άλλες διεργασίες.

Σε ό,τι αφορά την ερμηνεία των συγκεκριμένων περιστατικών που η δικαιοσύνη διαθέτει, προφανώς και γίνεται. Αν είναι έτσι δεν τίθεται θέμα πολιτικού κόμματος. Χαρακτηρίζεται το μόρφωμα εγκληματική οργάνωση, είπε. 

Ο κ. Λοβέρδος, με την ιδιότητα του συνταγματολόγου διευκρίνισε ότι δεν γίνεται τίποτα με τις έδρες των βουλευτών οι οποίοι δεν είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.  Επίσης, επεσήμανε ότι δεν αίρεται η ιδιότητα του βουλευτή εάν δεν υπάρχει καταδίκη.

«Δεν μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές σε καμία η παραίτηση βουλευτή Επικρατείας  και η αποδοχή της αναπλήρωσή του από κάποιον από τους επομένους υποψηφίους» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ,  χαρακτήρισε λάθος τη σκέψη  κάθε φορά που σε κάθε πρόβλημα που εμφανίζει πρόβλημα η λειτουργία της δημοκρατία να ζητά γενικές βουλευτικές εκλογές.