«Οι συλλήψεις και η παραπομπή στη Δικαιοσύνη ήταν η μόνη νόμιμη αντίδραση που όφειλε να γίνει για να αρχίσει να αντιμετωπίζεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα, που εκφράστηκε με πλήθος αντιφασιστικών συλλαλητηρίων, εντεινόμενων μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα» αναφέρουν σε ανακοίνωσή του οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

«Ήδη από το 2009 οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαμε ζητήσει την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής για την εγκληματική της δράση ενάντια σε Έλληνες και ξένους με ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα και τρομοκράτηση, φέρνοντας το θέμα στο ευρωκοινοβούλιο και παίρνοντας ενθαρρυντικές απαντήσεις για αυτό. Η αδράνεια ή η ατολμία των κυβερνήσεων να ανταποκριθούν στο αίτημά μας, όταν ακόμα η οργάνωση βρισκόταν στο περιθώριο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, σε συνδυασμό με την περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος, τη διαφθορά και την οργή για την κοινωνική εξαθλίωση που έφεραν οι μνημονιακές πολιτικές, αλλά και το κλίμα εθνολαϊκισμού που είχε αναπτυχθεί την προηγούμενη 20ετία στη χώρα μας, έθρεψαν την εγκληματική αυτή συμμορία σε κοινοβουλευτικό κόμμα» επισημαίνεται.

«Η δίωξη των στελεχών της ΧΑ θα πρέπει να γίνει με ψυχραιμία με βάση τις εγκληματικές πράξεις στις οποίες εμπλέκονται και το μίσος που καλλιεργούν και όχι τη νόμιμη πολιτική δραστηριότητα και την ιδεολογία της, όσο απεχθής και αν είναι» σημειώνεται.