«Αυτό που άρχισε πρέπει να το πάμε μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει τώρα, σε καμία περίπτωση, να παραμείνει ημιτελής αυτή η προσπάθεια Εδώ δεν σηκώνει καμία καθυστέρηση και καμία ολιγωρία και ταχύτατα πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με τις συλλήψεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτών του κόμματος.

Σε παρέμβασή του στο Mega, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι «είναι δικαίωση το να τους ταράξουμε στη νομιμότητα, γιατί αν κάναμε οτιδήποτε άλλο θα δείχναμε ότι το κράτος δικαίου δεν έχει την ηθική υπεροχή να επιβληθεί».

«Ήταν μία εγκληματική οργάνωση, είναι μία εγκληματική οργάνωση, τα σημάδια τα είχαμε, άργησε να αντιδράσει η πολιτεία, αλλά από τη στιγμή που αντιδρά πρέπει πια να προχωρήσει ταχύτατα, αλλά και με αποφασιστικότητα» πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή αντιδρά πια ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους απέναντι σε μία εγκληματική οργάνωση. Η εγκληματική αυτή οργάνωση τράφηκε όμως και από την αδυναμία του κοινωνικού κράτους να βοηθήσει τον κόσμο, να τον στηρίξει στις δύσκολες στιγμές που περνά. Έτσι αν θέριεψε αυτό το πράγμα, σε ένα μεγάλο βαθμό θέριεψε και λόγω της οικονομικής κρίσης και της αγανάκτησης του κόσμου», δήλωσε ο ίδιος.