«Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές. Στόχος είναι η ανάκαμψη, η ανάπτυξη, να βγούμε από την κρίση» δήλωσαν υψηλές κυβερνητικές πηγές που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.

Οι υπουργοί ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τις ραγδαίες εξελίξεις μετά τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου καθώς και βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, υποστήριξε ότι «η Ελληνική Αστυνομία υπό τις εντολές της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης έκανε το καθήκον της για την προάσπιση της Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Αθανασίου υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός ζήτησε να τον ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις. Όπως είχα δηλώσει και χθες η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή και η Δικαιοσύνη κινήθηκε με νηφαλιότητα. Για όσους συνελήφθησαν το τονίζω θα υπάρξει μια δίκαια δίκη»

«Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της» είχε πει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, λίγη ώρα μετά τις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη.
 
«Η δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της και η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega μετά τις συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.