Την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχιστούν οι έρευνες προς πάσα κατεύθυνση εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας στις δηλώσεις του για τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

«Διαβεβαιώνω την ελληνική κοινωνία ότι η έρευνα δεν σταματά εδώ. Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα συνεχιστεί προς πάσα κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

«Στην Ελλάδα δεν θα γίνουν ανεκτά τάγματα εφόδου», τόνισε ο υπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι η ΧΑ επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της δημοκρατίας και τώρα αντιμετωπίζει το νόμο.

«Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το κράτος δικαίου δεν είναι ανήμπορο μπροστά στην άλογη βία», συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.

Αναλυτικά όλη η δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια

 «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις που με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος επιχειρούν να αλώσουν τη ζωή της χώρας, να υπονομεύσουν τους θεσμούς της Πολιτείας, να υποκινήσουν φυλετικό μίσος, να αμφισβητήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διασαλεύσουν την κοινωνική ειρήνη.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου διακήρυξα στο Κοινοβούλιο ότι στην Ελλάδα δεν γίνονται ανεκτά τάγματα εφόδου. Παρά ταύτα η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της Δημοκρατίας. Εισπράττει σήμερα την απάντηση από το Κράτος Δικαίου.

Η μηνυτήρια αναφορά μου προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε επισημάνει προς την Ελληνική Δικαιοσύνη τη δυνατότητα, για πρώτη φορά, να ενοποιήσει τις πολλές εκκρεμείς ενώπιόν της δικογραφίες εναντίον της Χρυσής Αυγής. Να αντιμετωπίσει έτσι ολιστικά ως εγκληματική οργάνωση το νεοναζιστικό φαινόμενο.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως και η Ελληνική Αστυνομία, κινήθηκαν με ταχύτητα και με αποφασιστικότητα. Τους εκφράζω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου.

Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική σε ελληνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποδεικνύει προς όλους, και ιδίως προς τους νέους ανθρώπους, ότι το Κράτος Δικαίου δεν είναι γυμνό και ανήμπορο, απέναντι στη χυδαία απειλή της άλογης βίας.».