Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Μήνυμα ενότητας με σαφή αναφορά στις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, έστειλε από τη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στους έλληνες ομογενείς, μετά την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Queens, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι πρώτιστο ενδιαφέρον του αποτελεί η ενότητα

«Δεν έχεις δικαίωμα τον άλλον να τον μισείς, να πιστεύεις στη βία, να είσαι μισαλόδοξος, να προωθείς την ακρότητα, γιατί τότε τους Έλληνες θα βρεις μπροστά σου, τους υγιείς Έλληνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου να απευθυνθεί στα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι όλοι οι Έλληνες «πρέπει να είμαστε ενωμένοι, πέρα και πάνω από κόμματα και τις λανθασμένες αντιλήψεις του σήμερα, ειδικά για τους νέους». 

«Μόνο όταν είμαστε ενωμένοι καρποφορεί το αύριο δυνατό. Η ιστορία δείχνει ότι όταν περάσαμε στο άλλο άκρο της διχόνοιας, ο τόπος διαλύθηκε και οι Έλληνες του εξωτερικού υπέστησαν τις συνέπειες», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να σχολιάσει το ζήτημα αυτό από την Εκκλησία της Ομογένειας έχει τη δική του σημασία, όπως και το ότι ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο μεγάλο ρόλο της Ορθοδοξίας στις προσπάθειες των Ελλήνων.

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε και τη θέση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία σήμερα, λέγοντας ότι «σε δύσκολες ώρες για τη χώρα μας γευτήκαμε την πίκρα να ακούν Ελλάδα οι ξένοι και να σκέφτονται ότι πρέπει να βγούμε από το ευρώ, όμως με περηφάνεια και σοβαρότητα ο ελληνικός λαός πέρασε τα δύσκολα και σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της διαδρομής».