Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Ισχυρό μήνυμα ενότητας, σταθερότητας και αποφασιστικότητας για την αντιμετώπιση της βίας από όπου και αν προέρχεται, στέλνει η κυβέρνηση με αφορμή τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.

Από τη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός επιλέγοντας σημειολογικά τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Queens, δήλωσε πως «κανείς δεν έχει δικαίωμα να μισεί τους άλλους, να πιστεύει στη βία, να είναι μισαλλόδοξος και να προωθεί την ακρότητα, γιατί τότε θα βρει μπροστά του τους Έλληνες», είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της Χρυσής Αυγής, κυβερνητικές πηγές εξέφρασαν την εκτίμηση πως οι κινήσεις της κυβέρνησης καλύπτουν το σύνολο του πολιτικού φάσματος και ξεκαθάριζαν πως στην υπόθεση που λέγεται βία δεν πρέπει να είναι κανείς χλιαρός αλλά να υπάρχει αποφασιστικότητα και η υπόθεση να πάει μέχρι τέλους καθώς είναι χειρότερο να έχεις ξεκινήσει κάτι και να μην το τελειώσεις.

Αυτό που έκανε η κυβέρνηση ήταν το να διαμορφώσει το πλαίσιο για να κινηθεί η δικαιοσύνη ανεξάρτητα, συμπλήρωναν.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημείωναν πως όπου ο λόγος φτάνει σε ακρότητες και το κόμμα μπαίνει πάνω από τα κριτήρια για την πατρίδα, είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις, γιατί εάν δεν το κάνεις, συμπλήρωναν, τότε αποενοχοποιείται αυτός που διαιρεί.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν πως από τη φύση των θέσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπάρχει μια πόλωση, καθώς αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια άλλη εναλλακτική ευρωπαϊκή λύση, αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί, όμως η απουσία πρότασης και οι συνεχείς αναφορές για καταστροφή της χώρας είναι αυτές που διαιρούν και δημιουργούν πόλωση.

Το ιδεολογικό πρόταγμα της κυβέρνησης είναι να μπει η λέξη Ελλάδα μπροστά στις επενδύσεις, προσέθεταν κυβερνητικές πηγές, κάτι που αποτελεί και έναν από τους βασικούς άξονες του δεύτερου ταξιδιού του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ, μέσα σε δύο μήνες.

Τι θετικές εξελίξεις στην οικονομία θα παρουσιάσει τις επόμενεις ημέρες ο πρωθυπουργός, όχι μόνο στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ (Τρίτη, 15:00 τοπική ώρα) και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν (Τετάρτη, 11:00) αλλά και σε εκπροσώπους τραπεζικών κολοσσών και πολεθνικών επιχειρήσεων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων και μέσων ενημέρωσης, «τα πράγματα πολιτικά θα πρέπει αν αοδηγήσουν σε αυτά που θέλει ο λαός: σταθερότητα και στο δρόμο για ανάπτυξη».

«Η ανάπτυξη είναι το φάρμακο για την καταπόλεμηση της ανεργίας και η πολιτική σταθερότητα είναι απαραίτητη για να τελειώσει η διαδικασία του Μνημονίου και της λίτοτητας, καθώς βρισκόμαστε στο τέλος της καμπύλης», σημείωσε ο πρωθυπουγός.

Σήμερα ο κ. Σαμαράς στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) θα συναντηθεί με τα μέλη του πανίσχυρου American Jewish Committee και στις 17:30 με εκπροσώπους επενδυτικών τραπεζών και funds.