Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Και τώρα επιστροφή στο Μνημόνιο. Μετά την σύλληψη των στελεχών της Χρυσής Αυγής και τις σοκαριστικές αποκαλύψεις γύρω από την  δράση της οργάνωσης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι σιγά –σιγά η καθημερινότητα των πολιτών θα πρέπει να επανέλθει στην πραγματική της διάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί από τα επώδυνα μέτρα των μνημονίων.

Άλλωστε όπως λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσιπρα «τα χαράτσια συνεχίζουν να υπάρχουν, η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να φυτοζωούν με μία πενιχρή σύνταξη».

 Παρά το γεγονός λοιπόν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίηση της για τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής και για το γεγονός ότι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιθυμούν πλέον ταχύτατα να επιστρέψουν στην πραγματικότητα.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεξεργάστηκε όλα τα σενάρια που έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών προκειμένου να μην αιφνιδιαστούν από μία τέτοια εξέλιξη. Τα στελέχη της Κουμουνδούρου  κατέληξαν ότι παρά την διαφαινόμενη άνοδο της ΝΔ εξ αιτίας των αποκαλύψεων για την Χρυσή Αυγή , ο χρόνος θα φέρει τα πράγματα και πάλι στις σωστές του διαστάσεις. Έτσι παρά την ρητορική του Αλέξη Τσίπρα για προσφυγή στις κάλπες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα επιθυμούν να κερδίσουν χρόνο και μόνο χρόνο.

Μάλιστα από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε  το θέμα της Χρυσής Αυγής και άρχισαν να κυκλοφορούν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τα στελέχη της Κουμουνδούρου  διεμήνυαν με κάθε τρόπο ότι εάν γίνουν εκλογές θα γίνουν με πραγματική αξιολόγηση των προβλημάτων που  απασχολούν την κοινωνία και όχι με το θέμα της Χρυσής Αυγής.

Έτσι το επόμενο χρονικό διάστημα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσουν να επαναφέρουν την μνημονιακή ατζέντα στο τραπέζι των συζητήσεων αφού όπως λένε και η κοινωνία έχει αρχίσει να αντιδρά και να δυσανασχετεί από τον καθημερινό βομβαρδισμό των εξελίξεων στο θέμα της Χρυσής Αυγής στην στιγμή που η καθημερινότητα των πολιτών παραμένει τραγική.