Ότι δεν υπέβαλε στη Βουλή, όπως είχε δεσμευτεί, το  Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, εγκαλεί τον υπουργό Οικονομικών ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Σε επίκαιρη ερώτησή του προς το Γιάννη Στουρνάρα ο ανεξάρτητος βουλευτής ατηγορεί την κυβέρνηση πως «έχει επαναπαυθεί με την γενική υπόσχεση του Eurogroup της 27/11/2012 που συνδέει το πρωτογενές πλεόνασμα με την αόριστη ελάφρυνση του χρέους» και πως «κινείται με το “βλέποντας και κάνοντας” και κινδυνεύει ακόμα μία φορά να προσαρμοστεί παθητικά την τελευταία στιγμή στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή των εταίρων».

«Η καταλυτική απάντηση της δημοκρατικής νομιμότητας στη νεοφασιστική εκτροπή δεν πρέπει να αποσπάσει την προσοχή από το γεγονός ότι οι πάντες στο εξωτερικό -γερμανικά κόμματα, προσωπικότητες της ευρωζώνης, διεθνή φόρα- συζητούν τη νέα διευθέτηση του “ελληνικού ζητήματος” ενώ η χώρα μας δεν έχει αποκρυσταλλώσει μια εθνική γραμμή επαναδιαπραγμάτευσης βασισμένη στη μέγιστη εφικτή συναίνεση, στα πιθανά σενάρια και τις εναλλακτικές λύσεις», σημειώνει ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Ερωτά, δε, τον κ. Στουρνάρα  αν θα καταθέσει στη Βουλή το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και θα υποβάλει για συζήτηση «δημόσια και σ’ ένα βαθμό εμπιστευτική, τον “φάκελο” της νέας εθνικής διαπραγματευτικής γραμμής με τους εταίρους για την τελική και μακροχρόνια διευθέτηση της ελληνικής κρίσης».