Αντίθετος με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, χωρίς ωστόσο να αποκλείει εκλογές εντός του έτους, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να κάνουμε την ΧΑ και τα γεγονότα συντελεστή των εξελίξεων».

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε πως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Μαξίμου έπαιζαν με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής και ανέφερε ότι το κόμμα είχε θέσει θέμα ΧΑ κατά τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα.

Τόνισε, επίσης, ότι υπάρχουν ακόμη μικρά αποστήματα φασισμού στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφάλειας, που υπάρχει κίνδυνος να ενισχυθούν. 

«Η δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά η έρευνα πρέπει να προχωρήσει σε βάθος και με ταχύτητα. Υπάρχουν ακόμη μικρά αποστήματα (φασισμού) στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφάλειας που όμως μπορεί να μεγαλώσουν, να μην γενικεύσουμε, μικροί αλλά υπαρκτοί θύλακοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι παρότι το θέμα της ΧΑ είχε τεθεί στην συγκυβέρνηση από τη ΔΗΜΑΡ δεν υπήρχε συγκεκριμένη ενέργεια. «Καθυστερούσαν τους φακέλους οι αρμόδιοι για τη ΧΑ. Υπήρχε θεσμική χαλάρωση, και το μη ‘θίγετε τα κακώς κείμενα’» σημείωσε. 

Απαντώντας μέσω του ΣΚΑΪ στον κ. Κουβέλη, ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχουν αποστήματα φασισμού στις ένοπλες δυνάμεις, επικαλούμενος το σχετικό πόρισμα του Γενικού Επιτελείου. 

Τη θέση της ΔΗΜΑΡ κατά των πρόωρων εκλογών διατύπωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

«Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ύστερες ή υστερόβουλες σκέψεις. Καταλαβαίνω τον πειρασμό και τη λογική που μπορεί να έχει το επιχείρημα από την πλευρά της Ν.Δ. για πρόωρες εκλογές αυτή τη στιγμή, αλλά θα είναι λάθος. Είναι μικρόνοος όποιος το σκέφτεται» είπε, τονίζοντας ότι σε περίπτωση προσφυγής στις κάλπες «το μόνο που θα κάνουμε είναι να διχαστούμε μεταξύ μας -για το μνημόνιο, την Ευρώπη, τις μεταρρυθμίσεις- άρα, θα έχουμε χάσει το στόχο».

Αναφερόμενος στη σύλληψη του αρχηγού, βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για «εγκληματική συμμορία με χαρακτηριστικά παραστρατιωτικής οργάνωσης», επισημαίνοντας:

«Είναι η αρχή του τέλους. Διότι όταν χτυπάς την εγκληματική οργάνωση στην καρδιά, με τον αρχηγό και τους γύρω από αυτόν, την αποδυναμώνεις. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από τα επόμενα βήματα, σε πολιτικό, σε κοινωνικό, σε θεσμικό επίπεδο. Αν όλα αυτά δεν γίνουν σωστά, μπορεί η Λερναία Ύδρα να βγάλει και άλλα κεφάλια».