Οι εκλογές είναι «γιορτή για τη δημοκρατία» και όχι «παράγοντας αποσταθεροποίησης», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορώ να ακούω ότι οι εκλογές γενικώς αποτελούν παράγοντα αποσταθεροποίησης», δήλωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Θεωρείτε ότι τα τελευταία τρία χρόνια  η κοινωνία μας, η οικονομία μας είναι σταθεροποιημένη; Το γεγονός ότι έχουμε χάσει το 25% του ΑΕΠ; Ότι έχουμε γίνει πρωταθλητές στην ανεργία στην Ευρώπη;».

Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση και η Χρυσή Αυγή –για δικούς τους λόγους- θέλουν να μετατρέψουν την ενδεχόμενη παραίτηση των βουλευτών της Χ.Α. σε δημοψήφισμα για το πώς τοποθετείται η ελληνική κοινωνία απέναντι στο νεοναζισμό και στον φασισμό.

«Αυτό είναι το λάθος που κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση στην προβληματική της, αποδεχόμενη το δίλημμα της Χ.Α. Εμείς λοιπόν λέμε. Γενική προσφυγή στις κάλπες, για χίλιους δυο πολιτικούς λόγους, βεβαίως υπάρχει και το θέμα της Χρυσής Αυγής, αλλά έχει το δικό του ειδικό βάρος.. Το μείζον είναι η οικονομική κρίση που έχουμε και η κοινωνική καταστροφή», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά σε νομοθετική παρέμβαση σχετικά με τον εκλογικό νόμο, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναπληρωματικών εκλογών, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την αντίθεσή του σε νομοθετικές πρωτοβουλίες «που επιστρατεύονται στο παρά πέντε και ουσιαστικά μετατρέπουν το Σύνταγμα και τους νόμους σε φυσαρμόνικα».