Η Τουρκία που θέλει όλα να τα κατασκευάζει και τίποτα να μην εισάγει αποφάσισε να προχωρήσει και στην κατασκευή δακρυγόνων καθώς η Αστυνομία της να χρησιμοποιεί πολύ και οι αποθήκες της συνεχώς αδειάζουν!

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο θέμα της Ηürriyet η Διεύθυνση Ασφάλειας της Τουρκίας πήρε τη σχετική έγκριση του Ερευνητικού Ινστιτούτου της χώρας καθώς όπως υποστήριξε υπάρχουν οι υποδομές για την παραγωγή δακρυγόνων. Έτσι η Διεύθυνση Ασφάλειας τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει συνομιλίες με τις εταιρείες για την παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος εντός της Τουρκίας.

Η τουρκική αστυνομία διέθετε απόθεμα δακρυγόνων μέχρι και το 2015 αλλά όμως στα γεγονότα του πάρκου Γκεζί τον Ιούνιο οι αστυνομικοί έκαναν υπερβολική χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα (!).

Τον Ιούνιο εισήχθησαν άλλα 150.000 φυσίγγια δακρυγόνων τα οποία διανεμήθηκαν σε όλες τις πόλεις. Οι εισαγωγές του έγιναν από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Βραζιλία.

Η τουρκική αστυνομία πιθανότατα εξετάζει το ενδεχόμενο της παραγωγής του «εθνικού προϊόντος» μετά το κάλεσμα πολλών ανθρωπιστικών οργανώσεων προς τις χώρες της Ε.Ε να σταματήσουν την πώληση δακρυγόνων στην Τουρκία καθώς υποστηρίζουν πως η αστυνομία στη χώρα αυτή ασκεί υπέρμετρη βία έναντι των διαδηλωτών.

Βέβαια το δόγμα της κυβέρνησης του Ερντογάν είναι στη χώρα του να κατασκευάζονται τα πάντα και τίποτα να μην εισάγεται εκτός από πρώτες που ύλες και καύσιμα.
 
Γ.Κοκ.