Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Φρένο πατάει προς το παρόν η κυβέρνηση στο θέμα της λήψης νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα αποτρέψουν την πρόκληση επαναληπτικών εκλογών εάν και εφόσον παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σε συνάντηση που είχαν χθες οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και Γιάννης Μιχελάκης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τονίστηκε ότι η κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει ψυχραιμία, να αντιμετωπίσει τα θέματα με προσοχή και να διατηρήσει χαμηλό προφίλ απέναντι στις εξελίξεις που σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή αφήνοντας τις δικαστικές αρχές να επιτελέσουν το καθήκον τους. 

Η απόφαση αυτή αποτυπώθηκε και στα όσα ανέφερε αργότερα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας  ότι "δεν τρέχει κανείς πίσω από τους ναζιστές να λύνει προβλήματα αφού έχουμε τη δυνατότητα να θεσπίσουμε όποιες διατάξεις απαιτούνται χωρίς να υπάρχει καμία πίεση χρόνου".

Σύμφωνα με πληροφορίες στις συναντήσεις των υπουργών τονίστηκε ότι οι χειρισμοί απαιτείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην δοθεί η εντύπωση ότι κάποιοι, δηλαδή η κυβέρνηση, προσπαθεί να αποκομίσει οφέλη από τις εξελίξεις.

Ως εκ τούτου προωθείται άμεσα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο θα εναρμονίζει την εθνική νομοθεσία με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και θα θωρακίζει πλήρως την κοινωνία και τη δημοκρατία.

Επίσης, σταματάει η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής δεδομένου ότι έχει χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί στο εσωτερικό πολιτικό κόμματος. Η διακοπή θα ισχύσει έως ότου υπάρξει δικαστική απόφαση στην φάση της ποινικής διαδικασίας.