Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή δηλώσεις του Κώστα Χρυσόγονου, αφήνοντας αιχμές για ανησυχία της Κουμουνδούρου σχετικά με την αυστηρή διαδικασία που ακολουθήθηκε σχετικά με την ασυλία τους. 

«Ο Κώστας Χρυσόγονος άκουσα ότι είπε ότι είναι υπερβολική η αντίδραση της κυβέρνησης για τη ΧΑ, και μου έκανε εντύπωση η ανησυχία του, η διαδικασία να αποτελέσει και εφαλτήριο για την Αριστερά, δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί αυτές οι επιφυλάξεις απο την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χρυσόγονος επιμένει πως έπρεπε να έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ από τη Βουλή: «Δημιουργείται ένα επικίνδυνο νομικό προηγούμενο με τη διαστολή στο άπειρο της έννοιας του "αυτόφωρου".

«Σαφής επιλογή μας είναι να υπάρχει η δικαστική διαδικασία για αμιγώς εγκληματικές πράξεις. Έπρεπε να μην υπάρχει πολιτικός μανδύας της παρέμβασης, με σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Είναι επιτακτικό να αφεθεί απερίσπαστη η δικαιοσύνη να προχωρήσει το έργο της. Έπρεπε να είχε δεθεί καλά το κατηγορητήριο, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα καταλύτης. Ήταν θέμα των αρμόδιων αρχών πώς προχωράει η διαδικασία» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου ερωτηθείς για ενδεχόμενες καθυστερήσεις.