Έξι συνολικά είναι οι "κόκκινες κάρτες" που βγάζει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος σε δύο υπουργεία για τις καθυστερήσεις σε προγραμματισμένες δράσεις.

Αυτό διαπιστώνεται από την αναφορά που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από το γραφείο του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης σχετικά με τη πορεία της υλοποίησης του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Στην αναφορά φαίνεται ξεκάθαρα πως εκτός χρονοδιαγράμματος βρίσκονται έξι δράσεις, τρεις στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και τρεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η "συγκρότηση των Αγροτικών Συνεταιρισμών" και του "Αγροτικού Συνδικαλισμού" που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Κώστα Καστανίδη βρίσκονται με κόκκινη επισήμανση λόγω καθυστερήσεων.

Ανάλογη αναφορά γίνεται και για το υπουργείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όπου παρατηρούνται προβλήματα στα προγράμματα "Σύστασης της αντιμονοπωλιακής διεύθυνσης στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου" και "Εκσυγχρονισμός της Αρχής Ανταγωνισμού".

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το γραφείο του Αντιπροέδρου, σε σύνολο 113 κυβερνητικών δράσεων, 90 έχουν ολοκληρωθεί, 17 βρίσκονται σε εξέλιξη και 6 είναι εκτός του προγρμματισμένου χρόνου.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η παρακολούθηση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης πραγματοποιείται συστηματικά από το Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με τη λειτουργία του Συστήματος Παρακολούθησης Δράσεων του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Αναλυτικά η αναφορά υλοποιήσης του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης  ---22-02.3.2011.pdf