Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Ανατροπή» o Γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή και τα χαρακτηριστικά της ως ναζιστική οργάνωση που απειλεί την κοινωνία.

Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, «Όλοι γνωρίζαμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοναζιστική οργάνωση. Οι ιδέες μιας τέτοιας οργάνωση με οποιαδήποτε δομή είναι τέτοιες που είτε είναι στο κεφάλι του Κασιδιάρη, είτε ενός γείτονά σας, τον οδηγούν αργά ή γρήγορα σε ατομικά ή συλλογικά εγκλήματα.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά μια εγκληματική οργάνωση δέκα ανθρώπων, οι οποίοι έκλεβαν, δολοφονούσαν, εκβίαζαν. Είναι ένα νεοναζιστικό κόμμα. Κι αν τώρα δεν το καταλάβουμε αυτό και να το χειριστούμε ανάλογα, ενοχοποιώντας στο συλλογικό υποσυνείδητο του ελληνικού λαού τις νεοναζιστικές ιδέες, φοβάμαι πάρα πολύ ότι το φαινόμενο θα παραμείνει».

Απευθυνόμενος στον κ. Μάκη Βορίδη δήλωσε «μην εξομοιώνετε όμως όπως έκαναν κάποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας το ταξικό μίσος με το φυλετικό μίσος. Άλλο είναι κάποιος να μισεί το γείτονά του γιατί είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, κι άλλο σε κάποιο άνθρωπο να παράγεται μίσος διότι το παιδί του είναι νηστικό και αυτός άνεργος.

Το φυλετικό μίσος αντιμετωπίζεται με παιδεία και καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης, ενώ το ταξικό μίσος με κοινωνικό κράτος για να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές ανισότητες. Κι αυτό πρέπει να είναι ένα μήνυμα όχι μόνο προς την Κυβέρνηση αλλά κυρίως προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Διότι έρχεται η τρόικα συνεχώς και μας κουνάει το δάχτυλο χωρίς να καταλαβαίνει ότι με τις πολιτικές της λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, οδηγούνται οι ευρωπαϊκές κοινωνίες στα βράχια».