Στα γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος συναντήθηκαν ο γ.γ και Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με τον πρόεδρο της «Νέας Ελλάδας» Ηλία Μαρκόπουλο.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τα τελευταία γεγονότα, καθώς και για τα όσα νέα δεινά φέρνει το 3ο μνημόνιο.
Ο κ. Μαρκόπουλος -έγκριτος νομικός και οικονομολόγος- παρουσίασε τις απόψεις και τις θέσεις του κόμματος του «Νέα Ελλάδα» γύρω από τα ζητήματα της χρηματοδότησης των κομμάτων, της σύλληψης, της φυλάκισης, της παραίτησης Βουλευτών, της προκήρυξης επαναληπτικών εκλογών και πολλά ακόμα σχετικά αλλά πολύ κρίσιμα για τη λειτουργία του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος και ο κ. Ηλίας Μαρκόπουλος συμφώνησαν επίσης κατά την συνάντησή τους ότι:
«Ασφαλώς είναι υποχρέωση της Δημοκρατίας να αμυνθεί όταν απειλείται. Υποχρέωση όμως και της κυβέρνησης είναι να αντιληφθεί ότι υπηρετεί το συμφέρον της πατρίδας και των πολιτών. Ο λαός δεν ξεγελιέται όμως, γιατί βιώνει αβοήθητος μία πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση με τους κυβερνώντες απέναντι του».

«Ο Ελληνικός Λαός ξέρει να ξεχωρίζει και να καταλαβαίνει πως όσα αφορούν το ποινικό δίκαιο άπτονται της Δικαιοσύνης, η οποία θα φροντίσει για την τιμωρία των παρανομούντων. Όσα όμως αφορούν την πολιτική κατεύθυνση της χώρας, αφορούν τον ίδιο τον λαό και την τιμωρία των επίορκων βρίσκεται στα δικά του χέρια. Οι λιποτάκτες του αντιμνημονιακού αγώνα ας μην νομίζουν ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω από τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής» δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος.