current views are: 1

1 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση20:15

Λαγκάρντ προς Σαμαρά: Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πλευρό της Ελλάδας (φωτό)

Σε πολύ καλό κλίμα, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνέντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Κριστίν Λαγκάρντ στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Δημοσίευση 20:15’
αρθρο-newpost

Σε πολύ καλό κλίμα, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνέντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Κριστίν Λαγκάρντ στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Ρεπορτάζ: Πάνος Ρασσιάς

Σε πολύ καλό κλίμα, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνέντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Κριστίν Λαγκάρντ στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε τετ α τετ, χωρίς την παρουσία συνεργατών τους, με την επικεφαλής του Ταμείου για 45 λεπταά όπως ειχε προγραμματιστεί, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι έγινε ανασκόπηση της πορείας της οικονομίας και της προοπτικής της, καθώς και της εξέλιξης του ελληνικού προγράμματος

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δήλωση που έκανε μετά τη συνάντηση η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία αναφέρει πως η ίδια και ο πρωθυπουργός είχαν «μια παραγωγική συζήτηση αναφορικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα» ενώ προσθέτει ότι επαίνεσε τον κ. Σαμαρά «για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο οικονομικό της πρόγραμμα», διαβεβαιώνοντας παράλληλα «ότι το ΔΝΤ παραμένει δεσμευμένο για να βοηθήσει την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που κάνει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκε και το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, συζήτηση η οποία έτσι κι αλλιώς θα ανοίξει επίσημα στους επόμενους μήνες, καθώς τον Απρίλιο αναμένονται οι αποφάσεις των δανειστών μας.

Πιο συγκεκριμένα, ολόκληρη η δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, έχει ως εξής:

«Ο πρωθυπουργός και εγώ είχαμε μια παραγωγική συζήτηση αναφορικά με τις προσφατες οικονομικές εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Επαίνεσα τον πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο οικονομικό της πρόγραμμα, προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, της ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας και της οικονομικής σταθερότητας και υπογράμμισα τη σημασία της επίτευξης προόδου, αναφορικά με τις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή ενός ισχυρού προϋπολογισμού για το 2014, για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. Τον διαβεβαίωσα ότι το ΔΝΤ παραμένει δεσμευμένο για να βοηθήσει την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που κάνει».


σχετικα αρθρα