Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Οι εξελίξεις γύρω από την Χρυσή Αυγή μετά τις συλλήψεις και προφυλακίσεις των βουλευτών της και η στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σ' αυτές αναμένεται να μονοπωλήσουν την σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ορισμένα μέλη του οργάνου θα ζητήσουν να ενημερωθούν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και για την κατάσταση στην οικονομία καθώς ακόμη και μέσα στο κόμμα τους υπάρχει διάχυτη ανησυχία για το ενδεχόμενο λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων.

Ο κ. Βενιζέλος έχει διαβεβαιώσει ότι δεν τίθεται θέμα λήψης δημοσιονομικών μέτρων παρά μόνο διαρθρωτικών, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμη σαφή εικόνα και ενημέρωση για το πώς εξελίχθηκαν τελικώς οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Το ζήτημα αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών όπου ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους συνεργάτες του για να συζητήσουν για τα τρέχοντα κυβερνητικά θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναπτύχθηκε προβληματισμός για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και για το κατά πόσο τελικώς ορισμένοι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο συγκριτικά με το περίφημο "χαράτσι". Συγχρόνως υπήρξαν επιφυλάξεις για τον βαθμό που θα επιτευχθεί ο ονομαστικός στόχος καθώς τα έσοδα από τον φόρο ακινήτων εκτιμάται ότι θα είναι κατά πολύ μικρότερα.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα από τον οποίο θα ζητήσει ενημέρωση και για τις συζητήσεις και τις συμφωνίες που έγιναν ή εκκρεμούν με την τρόικα.