Πανικό στη ΝΔ λόγω των δημοσκοπήσεων καταλόγισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στην εκπομπή Κόντρα στο Μνημόνιο (Kontra Channel) σχολιάζοντας τις εξελίξεις  και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «έχει γίνει συνήγορος του Βενιζέλου και του Παπανδρέου και ότι δεν είναι ελκυστική η ΝΔ», ενώ επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να κατέβει στις ευρωεκλογές, προφητεύοντας ότι «η ΝΔ δεν θα εκλέξει πάνω από 4 ευρωβουλευτές».

Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι έχει πληροφορίες για τους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής και κάλεσε τη Δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα για το θέμα αυτό.

Σε ερώτηση για τη στάση του προέδρου της Δημοκρατίας στήριξε τον κ. Κάρολο Παπούλια και αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του προκειμένου να συζητήσει «αυτά που οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί του αποκρύπτουν». 

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, απηύθυνε κάλεσμα στη Δεξιά προκειμένου «να αλλάξει η αστική δημοκρατία γιατί διαφορετικά οι ψήφοι θα φεύγουν είτε  προς το ΣΥΡΙΖΑ είτε  προς άλλου τύπου μορφώματα».