Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Aντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι «αλιεύει ψήφους με ακροδεξιά δολώματα».

Μιλώντας στη συνάντηση της Ευρωομάδας της Αριστεράς στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως η κυβέρνηση «απρόθυμα επιχειρεί την οργανωτική εξάρθρωση της ναζιστικής συμμορίας με την ονομασία "Χρυσή Αυγή"».

«Εξαναγκάστηκε από την οργή του λαού και από την αντίδραση της δημοκρατικής Ευρώπης, μετά τη στυγερή δολοφονία ενός νέου ανθρώπου. Του Παύλου Φύσσα. Ενός ανθρώπου του πολιτισμού και της Αριστεράς», πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «η εξάρθωση της Χρυσής Αυγής δεν είναι απλά και μόνον ποινική διεκπεραίωση. Είναι κατ’ εξοχήν πολιτική διαδικασία. Εκτείνεται στο σύνολο των θυλάκων υπόθαλψης, στήριξης και προώθησης αυτής της εγκληματικής συμμορίας, σε κρίσιμους τομείς της θεσμικής εξουσίας. Στις διωκτικές και δικαστικές αρχές, στην ΕΥΠ, στις ένοπλες δυνάμεις, στις οργανώσεις αποστράτων και όπου αλλού. Η δημοκρατική εξυγίανση όλων αυτών θεσμών είναι επείγουσα και αναγκαία».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, επίσης:

« Ο κ. Πρωθυπουργός επιμένει να διακινεί την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία θεωρία των λεγόμενων "δύο άκρων". Μια θεωρία που εξισώνει το ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Που εξομοιώνει, δηλαδή, την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας με εγκληματική οργάνωση.Δυστυχώς, την επανέλαβε και χθες στην Ουάσιγκτον. Προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους με ακροδεξιά δολώματα. Διχάζει το λαό μήπως και έτσι παραμείνει στην εξουσία. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει το λαό στην πορεία προς την εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει το λαό σ’ ένα κυβερνητικό πρόγραμμα ελπίδας, αξιοπρέπειας και Δημοκρατίας».

«Όταν ο κ. Σαμαράς μιλά για άκρα και ακραίους, ας κοιτάζεται στον καθρέφτη», κατέληξε.

«Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή»

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά ένα φασιστικό πολιτικό κόμμα, αλλά μια εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987», τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε, θύματα της δράσης της «ήμασταν πολλές φορές εμείς, οι ιδέες μας, οι σύντροφοί μας, τα μέλη μας όλα αυτά τα χρόνια».

«Η προσπάθεια να εξαρθρωθεί το ναζιστικό εξάμβλωμα, είναι μία ιδεολογική, πολιτική και ηθική μάχη που έχουμε να δώσουμε», πρόσθεσε.