«Το γεγονός ότι δεν εκρίθησαν προφυλακιστέοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής  δεν σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρωμένη την κρίση της δικαιοσύνης» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον Real FM.

«Από την πρώτη στιγμή έχω υποστηρίξει ότι η νομιμότητα, η εφαρμογή του νόμου  είναι εκείνη η οποία πρέπει να δώσει απάντηση στις όποιες ενέργειες χαρακτηρίζονται εγκληματικές  με αναζητούμενα βέβαια τα στοιχεία και πάντοτε με την απόδειξη που απαιτεί ο ποινικός μας πολιτισμός, ο ποινικός μας νόμος. Η κρίση της δικαιοσύνης είναι εκείνη η οποία θα διαπιστωθεί είτε με μια ενδιάμεση διαδικασία δηλαδή με δικαστικό συμβούλιο ή με την κρίση του δικαστηρίου. Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, η προφυλάκιση είναι ένα μέτρο για την αποτροπή άλλων γεγονότων δηλαδή η μη τέλεση εγκληματικών πράξεων εάν είχε θεωρηθεί ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο ή αν κάποιος είναι ύποπτος φυγής» ανέφερε ο κ. Κουβέλης.
 
Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έχει δημιουργηθεί ένα πολιτικό κλίμα μετά την επιλογή των ανακριτών, μαζί με τον εισαγγελέα, να μην οδηγήσουν προφυλακισμένους τους συγκεκριμένους βουλευτές.
 
«Παρόλα αυτά» πρόσθεσε «επιμένω από την πρώτη στιγμή ότι η νομιμότητα, η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών είναι η απάντηση σε όποιον παρανομεί και  σε όποιον θέλει να προωθεί τον εκφασισμό της κοινωνίας. Και αυτή η νομιμότητα δεν υπηρετήθηκε, δεν υπηρετήθηκε για παράδειγμα με την έγκαιρη κατάθεση και ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, δεν υπηρετήθηκε όταν παρά πολλοί φάκελοι είχαν βρεθεί στο χώρο της ευρύτερης δημόσιας διοίκησης και δεν είχαν ερευνηθεί, όταν δεν είχαν ερευνηθεί στην κατάλληλη στιγμή με ψυχραιμία και νηφαλιότητα η οποία έπρεπε να υπάρχει καταγγελίες οποίες υπήρξαν, εγώ δεν θα πω κάτι που ο ίδιος γνωρίζω αλλά που το πληροφορήθηκα. Η έκθεση της συνηγόρου του πολίτη καταγράφει πολλές περιπτώσεις υποθέσεων να λιμνάζουν στο χώρο της δημόσιας διοίκησης και να μην έχουν ερευνηθεί και οι οποίες είχαν αναφορά σε τέτοια γεγονότα».  
 
Καταλήγοντας ο κ. Κουβέλης, αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας για την οποία όπως είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τρέφει ιδιαίτερη αισιοδοξία. «Δεν συμμερίζομαι την αισιόδοξη εκδοχή και όπως αυτή διατυπώνεται από τον κ. Σαμαρά. Λυπάμαι. Δυστυχώς για τη χώρα μας. Δεν θα βγούμε στις αγορές με την ευκολία, στην οποία κάποιοι αναφέρονται και μάλιστα, μέσα στο 2014. Το χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, αν δεν αναδιαρθρωθεί, είτε με τη μετακύλιση ομολόγων είτε με την έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων είτε με ένα “κούρεμα” πάρα πολύ σημαντικό. Συνδυαστικά πράγματα πρέπει να υπάρξουν για να μπορέσει να αναδιαρθρωθεί το χρέος και να εξυπηρετηθεί» τόνισε.