Την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων των αστυνομικών (ΠΑΟΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ) και αναφερόμενος στις εξελίξεις με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε πως δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα και προσέθεσε πως το κόμμα του θα παραμείνει αμέτοχο στο έργο της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Καμμένος άσκησε κριτική για τη στάση κομμάτων και παραγόντων απέναντι στις εξελίξεις και είπε πως «δεν είναι δυνατόν, είτε η εκτελεστική εξουσία, είτε οι πολιτικές δυνάμεις να εμπλέκονται με την δικαστική εξουσία, ή να της δίνουν εντολές, ή να την απειλούν, ή να την χαϊδεύουν».

Ζήτησε από την κυβέρνηση, «αλλά και από τους διάφορους “παράγοντες”, τους παρακυβερνητικούς, να σταματήσουν να εμπλέκονται στο έργο της Δικαιοσύνης» και τόνισε: «Θα σεβαστούμε τη Δικαιοσύνη, τις αποφάσεις της, αλλά θα σεβαστούμε παράλληλα και το Σύνταγμα».

Αναφέρθηκε στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και εξέφρασε τη στήριξη και τη συμπαράστασή του στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Είπε ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε προκάλεσε «ένα τεράστιο πρόβλημα στα στελέχη της ΕΛΑΣ, στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και αστυφύλακες» και προσέθεσε ότι είναι δεδομένο πως, τόσο το κόμμα του, όσο και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών θέλουν την κάθαρση στην αστυνομία και εάν υπάρχουν κάποιοι επίορκοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

«Από εκεί και πέρα, όμως, δεν είναι δυνατόν το σύνολο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα στελέχη, τα οποία αυτήν τη στιγμή αμείβονται με μισθούς ντροπής, έχοντας υποστεί απώλειες των εισοδημάτων τους πάνω από 60%, να περιλαμβάνονται σε μια επίθεση λάσπης, που αφήνει η κυβέρνηση να γίνεται μέσα από μέσα μαζικής ενημέρωσης. Και αυτό περιλαμβάνει ιδιαίτερα τις μετακινήσεις, τις μεταθέσεις, που αφήνουν ανοιχτά υπονοούμενα για στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας», είπε ο κ. Καμμένος.

Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του για το αυτοδιοίκητο του αρχηγείου της Αστυνομίας, καθώς και όλων των άλλων αρχηγείων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, με τη θέσπιση θέσης συμβούλου εθνικής ασφαλείας, ώστε «να σταματήσει να υπάρχει “πολιτικός προϊστάμενος”, ο οποίος θα ελέγχει το αρχηγείο ενός Σώματος, που μπορεί να αυτοδιοικηθεί και όσον αφορά τις κρίσεις και τις μεταθέσεις και όσον αφορά την εξέλιξη, ιδίως των αξιωματικών».

Ανέφερε δε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει τον διάλογο με τους αστυνομικούς, και αναφέρθηκε σε προτάσεις τους, τις οποίες θεωρεί σωστές. «Για τους μόνους που δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή η μυστικότητα της ψήφου είναι για τους Έλληνες αστυνομικούς και λιμενικούς, οι οποίοι ψηφίζουν σε ειδικά τμήματα, και βλέπουμε να χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή, προκειμένου να κατηγορηθεί ένα ολόκληρο Σώμα», είπε και προσέθεσε: «Όπως επίσης και για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας σε σχέση με την ενσωμάτωση σε αυτήν υπαλλήλων είτε της δημοτικής αστυνομίας, είτε άλλων υπηρεσιών που δεν έχουν καμία σχέση με σχέση με το αστυνομικό έργο. Θα είμαστε σε συνεννόηση, σε διάλογο και θα στηρίξουμε τις θέσεις και τις προτάσεις τους».

Από την πλευρά των αστυνομικών συνδικαλιστών, ο κ. Φωτόπουλος (πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ) είπε ότι «ήρθαμε εδώ για να αποδείξουμε και να διατρανώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είμαστε ελέφαντες» και ανέφερε ότι όλοι οι ένστολοι «κρεμάστηκαν στα μανταλάκια» κι αυτό εξέθεσε την Αστυνομία.

Ο κ. Κατσιαμάκης (πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ) είπε ότι συναντώνται με τους πολιτικούς αρχηγούς, δίδοντας έναν αγώνα «για να αποσείσουμε από πάνω μας τη γενικευμένη πλέον κατακραυγή που πάει να δημιουργηθεί κατά της Αστυνομίας ότι είμαστε όλοι συμμέτοχοι σε αυτό που διαφαίνεται σαν θύλακες της Χρυσής Αυγής».

Στη συνάντηση συμμετείχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τομέαρχης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Καπερνάρος.