Από το Πεδίο Βολών– Ασκήσεων «Ψηλού Στάλλου» στο Νομό Έβρου θα παρακολουθήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος  την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων 2013», που θα διεξαχθεί αύριο.

Τον κ. Αβραμόπουλο θα συνοδεύουν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Η εθνική διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2013» διεξάγεται από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2013 σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών.

Σκοπός της άσκησης είναι η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, βάσει των υφιστάμενων σχεδίων, καθώς και η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού με φορείς του πολιτικού τομέα και πιο συγκεκριμένα: το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Διεύθυνση Παλλαϊκής Άμυνας-Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης.

Γ. Κοκ.