Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Αρχικώς αμηχανία και αργότερα δυσφορία εκδήλωσε το ΠΑΣΟΚ μετά τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Χρυσής Αυγής και τις αποφυλακίσεις (χθες το πρωί) των τριών βουλευτών.

Το θέμα στιγμάτισε και την- σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους- συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι ανακοινώσεις του κ. Βενιζέλου για το ψηφοδέλτιο της Κεντροαριστεράς να χαθούν μέσα στην ειδησεογραφία.

Στελέχη του κόμματος εμφανώς ανήσυχα από τα γεγονότα έκαναν λόγο για φιάσκο του Μεγάρου Μαξίμου, ακόμη και για υπόθεση ΕΡΤ νούμερο 2 και μιλούσαν για λανθασμένους επικοινωνιακούς χειρισμούς από πλευράς γαλάζιων υπουργών.

Τα πυρά συγκέντρωσε πρωτίστως ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου ο οποίος σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ δεν είχε "δεμένα" τα στοιχεία, ενώ μεγάλη συζήτηση έγινε για το κατά πόσο η Χαριλάου Τρικούπη θα πρέπει να επανεξετάσει την συμπόρευσή της με την Νέα Δημοκρατία θέμα που έβαλε πρώτος ο Κώστας Σκανδαλίδης συνεπικουρούμενος από τον Θάνο Μωραϊτη αλλά και την Τόνια Αντωνίου.

Είναι γεγονός ότι από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος ζήτησε αυτοσυγκράτηση και τόνισε ότι θα ήταν καλό το ΠΑΣΟΚ να τηρήσει στάση αναμονής και να περιμένει την ολοκλήρωση της προδικασίας, αφήνοντας εμμέσως αιχμές για τους χειρισμούς που έγιναν από το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και από ορισμένους δικαστικούς λειτουργούς.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν αργά το βράδυ ότι εάν η όλη διαδικασία καταλήξει σε φιάσκο τότε δημιουργείται εκ των πραγμάτων μείζον πολιτικό θέμα  το οποίο θα τεθεί και από τον κ. Βενιζέλο όταν ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει από το ταξίδι του στις ΗΠΑ.