Στον χειρισμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία «έπραξε ό,τι της ζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη» και τόνισε ότι εάν είχαν ζητηθεί περισσότερα ή συμπληρωματικά στοιχεία, τότε «οι διωκτικές αρχές θα ζητούσαν περισσότερο χρόνο και θα έφερναν σε πέρας την εντολή που τους ανατέθηκε».

Σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», ο υπουργός είπε ότι η έρευνα συνεχίζεται και θα επεκταθεί. «Θα φτάσουμε ως το τέλος» πρόσθεσε.

«Ό,τι έγινε και ό,τι θα επακολουθήσει είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Εύχομαι και ελπίζω να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων όλοι οι θεσμικοί παράγοντες που εμπλέκονται στη διερεύνηση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης» είπε και συμπλήρωσε: «Βρισκόμαστε στην αρχή».

Μιλώντας για τις αντιδράσεις των υποδίκων βουλευτών που αφέθηκαν ελεύθεροι, ο κ. Δένδιας τις χαρακτήρισε «αποκρουστικές, αντιαισθητικές και ενδικτικές της νεοναζιστικής νοοτροπίας τους».

«Αλλά ας μη γελιόμαστε» είπε. «Δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι καλύτερο. Ναζί είναι, ναζιστικά φέρονται».