Για «κροκοδείλια δάκρυα» από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το θέμα που ανέκυψε μετά από δημοσιεύματα περί «κατάργησης» της Διαύγειας, τα οποία ωστόσο διαψεύστηκαν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Για μια ακόμα φορά παρακολουθήσαμε τα κροκοδείλια δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσε να δημιουργήσει εντυπώσεις για μια θεσμική αλλαγή που δεν πιστεύει και δεν ψήφισε», σχολιάζει η Χαριλάου Τρικούπη με ανακοίνωσή της. 

Υπενθυμίζει ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ «ψήφισε, εφήρμοσε και στηρίζει τη διαδικασία της Διαύγειας ως σημαντικό βήμα διαφάνειας» και γι’ αυτό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κινήματος, από το πρωί σήμερα επισημάναμε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρατηρήσεις στο σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης του, ώστε να μη δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις στους πολίτες οι οποίες και έγιναν αποδεκτές». 

«Σε κάθε περίπτωση καθιστούμε σαφές πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχτεί καμία νομοθετική παρέμβαση που αποδυναμώνει τη Διαύγεια και την διαφάνεια στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.