Την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνεργαστεί με έθνη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, σε ρεαλιστική βάση, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των χωρών, εξέφρασε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης της στην ετήσια συνάντηση των υπουργών Άμυνας των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σλοβενία.

«Με δημιουργική, αισιόδοξη και καινοτόμα αντίληψη μπορούμε να επιμερίσουμε το κόστος και να βελτιώσουμε την απόδοσή μας, μαθαίνοντας από τις εμπειρίες μας. Μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να επιτύχουμε καταστάσεις όπου όλοι κερδίζουν, με ανταλλαγή τεχνογνωσίας όσον αφορά την αμυντική βιομηχανία, ξεκινώντας από τη συντήρηση και τη ναυπήγηση πλοίων μέχρι τις συμπαραγωγές πολεμικού υλικού» ανέφερε.

«Ό,τι δεν είναι δυνατόν να πετύχουμε με την ισχύ, πρέπει να το πετύχουμε με την αλληλεγγύη ως εταίροι στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Να συνεργαστούμε πιο στενά, για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές απαιτήσεις ασφαλείας» υπογράμμισε.

Στο περιθώριο της συνόδου η κ. Γεννηματά είχε συναντήσεις με την υπουργό Άμυνας της Αλβανίας, Mimi Kodheli, τον υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, Angel Petrov Naydenov, καθώς και τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της NCIA (Υπηρεσίας Επικοινωνιών και Πληροφοριών του ΝΑΤΟ) και πρώην υφυπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας Velizar Mateev Shalamanov.