Στη νέα τουριστική ταυτότητα της χώρας, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και στην ασφάλεια που παρέχει ως προορισμός, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, συνομιλώντας με υψηλόβαθμα στελέχη της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ αλλά και μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων.

Η υπουργός Τουρισμού στις επαφές της με παράγοντες της αμερικανικής τουριστικής βιομηχανίας, επισήμανε την ποιοτική αναβάθμιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, μέσω της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου της χώρας, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι.

Τόνισε την έμφαση που δίδεται στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο ιαματικός, ο θρησκευτικός, ο συνεδριακός και ο τουρισμός τρίτης ηλικίας, ενώ για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας που την έχουν καταστήσει έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως. Επίσης στους συνομιλητές της ανέλυσε και τη στρατηγική της κυβέρνησης, που δίνει βαρύτητα στην προσέλκυση και τη διευκόλυνση των επενδύσεων.

Στο διάστημα της παραμονής της στη Νέα Υόρκη, η Όλγα Κεφαλογιάννη παραχώρησε συνεντεύξεις σε μεγάλες εφημερίδες όπως η «Ουάσινγκτον Ποστ» και η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ». Επίσης συναντήθηκε και με την πρόεδρο και εκδότρια του περιοδικού «Forbes Woman», Μόιρα Φόρμπς.

Στις συνεντεύξεις της, στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι το 2013 ήταν μια καλή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα και ότι προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού είναι να καταστήσει τη χώρα ελκυστικό προορισμό για τους Αμερικανούς.