Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που προβλέπει αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε πολιτικά κόμματα των οποίων τα ηγετικά στελέχη που εμπλέκονται σε κακουργήματα.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, το γραφείο τύπου του κόμματος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, «για μια ακόμη φορά εμφανίζει απόκλιση διακηρύξεων και πράξεων και μάλιστα σε ένα θέμα που σχετίζεται ευθέως με την θωράκιση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

Αναλυτικά: 

Απορία τουλάχιστον προκαλεί η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει στην Βουλή την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης πολιτικών κομμάτων, των οποίων τα ηγετικά στελέχη κατηγορούνται για βαριά  εγκλήματα.
Για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει απόκλιση διακηρύξεων και πράξεων και μάλιστα σε ένα θέμα που σχετίζεται ευθέως με την θωράκιση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους εξηγούσε πως η διάταξη δημιουργεί «προηγούμενα» και πως το κόμμα του δεν θα την υποστηρίξει εάν το περιεχόμενό της δεν τροποποιηθεί έτσι ώστε να αφορά αποκλειστικά την Χρυσή Αυγή με ρητές αναφορές.