Για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής μίλησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος τόνισε ότι ο νεοναζισμός δεν είναι αποδεκτός στη χώρα μας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Δένδιας στο CNN επανέλαβε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική οργάνωση και τόνισε ότι οι έρευνες θα προχωρήσουν σε βάθος.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο η κυβέρνηση έδρασε αυτή τη δεδομένη στιγμή και όχι νωρίτερα, έπειτα και από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κ. Δένδιας είπε: «Η κυβέρνηση δεν έδρασε τώρα.  Αυτό που άλλαξε μετά τη δολοφονία του Φύσσα ήταν ότι ήμασταν έτοιμοι να αποδείξουμε τη δράση της και να να συντάξουμε σχετική έκθεση».

«Η γραμμή μας είναι ξεκάθαρη», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας ότι «με εντολή Σαμαρά οι έρευνες θα πάνε όσο πιο μακριά γίνεται».

Όσον αφορά στις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τα σώματα ασφαλείας ο υπουργός τόνισε πως «στόχος είναι να καθαρίσουμε εντελώς την ελληνική αστυνομία».

Ο κ. Δένδιας, ακόμη, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή από ένα κόμμα με πολύ χαμηλά ποσοστά, μπήκε μέσα στη Βουλή. 

«Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του κόσμου στράφηκε στη Χρυσή Αυγή λόγω της κατάστασης στη χώρα μας από την οικονομική κρίση. Ο Νεοναζισμός όμως είναι μη αποδεκτός στην Ελλάδα», είπε.

Δείτε ΕΔΩ τη συνέντευξη του κ. Δένδια