Το θέμα των εκλογών ανοίγει με άρθρο του το περιοδικό Economist το οποίος σε σημερινό του άρθρο αναφέρεται σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή και τι αυτές μπορεί να σηματοδοτήσουν. 

Ο αρθρογράγος του Economist εκτιμά ότι ο Αντώνης Σαμαράς ίσως να πάει σε εκλογές την άνοιξη αν βγει ενισχυμένος στις δημοσκοπήσεις από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οπως λέει η επιτυχία με την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής θα φανεί από το αν είναι όντως «δεμένη» η υπόθεση. Αν μπορέσει να αποδειχτεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε δολοφονίες και άλλες παράνομες ενέργειες τότε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά μπορεί να απογειωθεί. Αν όμως όχι, τότε μπορεί οι κινήσεις της κυβέρνησης να εκληφθούν ως αντιδημοκρατική κίνηση απέναντι σε ένα κόμμα.

«Οι αισιόδοξοι λένε ότι αν ο κ. Σαμαράς νιώσει ότι η ΝΔ ανεβαίνει, τότε θα κατέβει σε εκλογές την άνοιξη ώστε να βγει πιο ισχυρή η νέα κυβέρνηση» καταλήγει το κομμάτι υπογραμμίζοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έχει σίγουρα κερδίσει πόντους με την «απροσδόκητη κίνησή του» κατά των νεοναζί.