Με μία εντυπωσιακή επίδειξη των δυνατοτήτων ολοκληρώθηκε στο «Καμένο Δάσος» στη Λέσβο, η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων 2013».  

Την άσκηση παρακολούθησαν ακόμη η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.

Απευθύνοντας χαιρετισμό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι : 

«Μπορεί η δημοσιονομική συγκυρία να έχει γονατίσει την ελληνική οικονομία. Δεν έχει γονατίσει όμως σε τίποτα το εύψυχον, αλλά και τις δυνατότητες του ελληνικού αμυντικού συστήματος.    Για αυτό οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες με μία ισχυρή παράσταση σημαίας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου αυτό μας ζητείται και το χρέος το επιβάλει». 

Απευθυνόμενος προς την Τουρκία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο δήλωσε ότι : «Είμαστε μία φιλειρηνική χώρα και σήμερα αυτό το μήνυμα στέλνουμε σε όλους τους γείτονές μας. Είμαστε βεβαίως πάντοτε στη διάθεση της διεθνούς νομιμότητας για να υπηρετήσουμε τις ανώτερες και ευγενείς αρχές που στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο». 

Αναφερόμενος στις μεγάλες περικοπές που έχουν γίνει στις αποδοχές των ένστολων έδωσε ένα τέλος στα σενάρια ότι προγραμματίζεται να περικοπούν περεταίρω λέγοντας πως: «Οι άνθρωποι των  Ενόπλων Δυνάμεων, επιτελούν το καθήκον τους με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, παρά το γεγονός ότι έχουν υποστεί από τους πρώτους τις επιπτώσεις από τη πίεση της δημοσιονομικής συγκυρίας. Εμείς θα σταθούμε κοντά τους και σύντομα, θέλω να πιστεύω, όταν ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και πάλι απέναντι στις βασικές ανάγκες του έμψυχου δυναμικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με πρώτο εκείνο που έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια των ιδίων και των οικογενειών τους».

Μιλώντας για το μέλλον του τόπου τόνισε ότι «ανώτερη ιερή υποχρέωσή μας να κρατήσουμε αυτόν τον τόπο περήφανο, όρθιο, ανεξάρτητο. Και αυτό ενώνει όλους τους Έλληνες, γιατί στον χώρο αυτό δεν υπάρχει χώρος για διαφορές». 
Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι « Η Ελλάδα θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την θέση της στον κόσμο και το κυριότερο θα αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτές τις δύσκολες στιγμές που τραυμάτισαν το κύρος της διεθνώς και το κυριότερο αποθάρρυναν την ελληνική κοινωνία. Πάντα μέσα σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και ενότητας». 

Γ. Κοκ.