Επίθεση στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο εξαπέλυσε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου, σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις στα δημόσια σχολεία και την προσπάθεια κάλυψης των αναγκών μέσω ΕΣΠΑ.
 
«Για γέλια και για κλάματα η πολιτική που εφαρμόζει ο υπουργός Παιδείας, που έχει εναποθέσει τη λειτουργία των σχολείων… στο ΕΣΠΑ! Τόσο μεγάλη είναι η απαξίωση του δημόσιου σχολείου, που δεν μπορεί η ηγεσία του Υπουργείου να καλύψει στοιχειωδώς ούτε τις βασικές ανάγκες» ανέφερε.
 
«Σχεδόν ένα μήνα από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για 1η φορά στα χρονικά, ΤΙΠΟΤΑ δε λειτουργεί στο χώρο της Παιδείας. Είναι απίστευτο να κλείνουν τα σχολεία γιατί δεν υπάρχουν δάσκαλοι ή γιατί οι μαθητές δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο επειδή δεν υπάρχουν λεωφορεία» σημείωσε η κυρία Ξουλίδου.
 
«Ακόμα περιμένουμε, "από μέρα σε μέρα", να λυθούν τα προβλήματα, να προκηρυχθούν οι θέσεις, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις, να καλυφθούν τα κενά, να λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία, να γίνουν οι συμβάσεις για την καθαριότητα και για τη μεταφορά των μαθητών, να, να, να… Ξέχασε, φαίνεται ο Υπουργός, τις διαβεβαιώσεις ότι όλα θα είναι έτοιμα το Σεπτέμβρη. 
Δεν υπάρχει βιασύνη, κύριε Υπουργέ, έχετε καιρό … μέχρι τον Ιούνιο» κατάληξε.