current views are: 1

5 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση05:51

Tο ΠΑΣΟΚ έχει το βλέμμα του στραμμένο στις κινήσεις της ΔΗΜΑΡ

Εμφανή προσπάθεια να μπετονάρει τις σχέσεις του με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες κάνει το τελευταίο διάστημα το ΠΑΣΟΚ. 

Δημοσίευση 05:51’
αρθρο-newpost

Εμφανή προσπάθεια να μπετονάρει τις σχέσεις του με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες κάνει το τελευταίο διάστημα το ΠΑΣΟΚ. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Εμφανή προσπάθεια να μπετονάρει τις σχέσεις του με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες κάνει το τελευταίο διάστημα το ΠΑΣΟΚ. Λίγο τα ευρωπαϊκα ανοίγματα Τσίπρα, λίγο οι φιλοδοξίες της ΔΗΜΑΡ να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ταυτόχρονα με το ΠΑΣΟΚ προκαλούν μία εγρήγορση στην ηγεσία του κόμματος η οποία θέλει να εδραιώσει τον ρόλο της στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Η πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες και το αίτημά του να συναντηθεί με τον επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Χάνες Σβόμποντα χτύπησαν καμπανάκια στο ΠΑΣΟΚ. Στην Χ. Τρικούπη δεν μεταφράζουν την συνάντηση που προκάλεσε ο κ. Τσίπρας μόνο ως μία επικοινωνιακή στόχευση, αλλά σε μία βαθύτερη επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσει σταδιακά να αναπτύσσει βαθύτερες σχέσεις με τους σοσιαλιστές της Ευρώπης δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς δεν έχει ισχυρές δυνάμεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ενδεχομένως να εξυπηρετεί και τις βλέψεις του κ. Τσίπρα να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν αλλά και άλλες μελλοντικές συμμαχίες που θα ήθελε να εδραιώσει για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Βλέποντας τις κινήσεις Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπέδειξε στην επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κόμματος Συλβάνα Ράπτη να είναι παρούσα στην συνάντηση Σβόμποντα-Τσίπρα, κάτι που έγινε έπειτα από αίτημά της, με προφανή στόχο να τσεκάρει τις προθέσεις αμφότερων…

Την ίδια ημέρα ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να στείλει επιστολή στο ΕΣΚ ανακοινώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα όμως το ΠΑΣΟΚ έχει το βλέμμα του στραμμένο και στις κινήσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η ΔΗΜΑΡ δείχνει τον τελευταίο καιρό ότι έχει αποφασίσει να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, στην ίδια ομάδα στην οποία είναι μέλος και το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, στελέχη της έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι δεν θα ήταν πρόβλημα να κατέβουν στις ευρωεκλογές δύο ξεχωριστά ψηφοδέλτια της Κεντροαριστεράς με την σημαία του ΕΣΚ. Μία τέτοια εξέλιξη ασφαλώς και θα δημιουργούσε μείζον πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ που έχει επενδύσει στις ευρωεκλογές την διεύρυνση και παγίωση του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς.


σχετικα αρθρα