«Η μοναδική ελπίδα και προοπτική είναι η γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος» δήλωσε από την Ομόνοια όπου πραγματοποιείται το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε: «οργάνωση της λαϊκή πάλης, προώθηση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους υπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους φτωχούς αγρότες τους νέους, τις γυναίκες».

Τόνισε την ανάγκη «συστράτευσης με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, με τις άλλες συσπειρώσεις, συμπόρευσης και ενίσχυσης του ΚΚΕ με προοπτική τη λαϊκή εξουσία, σε κατεύθυνση πάλης ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα».

«Προϋπόθεση για να βρεθεί πραγματικά ο λαός στην εξουσία είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η μονομερής διαγραφή του χρέους. Και βέβαια μια εξουσία η οποία θα μπορεί να σχεδιάσει κεντρικά την οικονομία, να αναπτύξει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας σε όφελος της εργατικής τάξης, σε όφελος του λαού μας» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.