Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Νέα πτώση της Χρυσής Αυγής

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Νέα πτώση της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζεται η δημοσκοπική πτωτική πορεία της Χρυσής Αυγής, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» και διεξήχθη την περίοδο 1-3 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά και τα γεγονότα των συλλήψεων.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 0,9 μονάδες μπροστά, ενώ αυξάνει και το ποσοστό της από 21,5% που ήταν στις 25-26 Σεπτεμβρίου στο 22,8 %.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 20,3% στα τέλη Σεπτεμβρίου αυξήθηκε στο 21,9 %.

Μικρή άνοδο και για το ΠΑΣΟΚ που από 5,9%, το ποσοστό του αυξήθηκε στο 6,2% ενώ οριακή πτώση καταγράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά 0,4 μονάδες από το 5,4% στο 5%.

Πτώση σημειώνει και η Χρυσή Αυγή από το 6,7% στο 6,4 % Σημειώνεται πως τον Ιούνιο η Χρυσή Αυγή είχε ποσοστό 10.8%

Η ΔΗΜΑΡ ανέβηκε από το 3,5% στο 3,9% και το ΚΚΕ παρέμεινε σταθερό στο 4,7%.

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση καθώς σχεδόν 7 στους 10, το 68% των ερωτηθέντων απαντούν θετικά και μόλις ένα 22% θεωρεί ότι δεν είναι εγκληματική οργάνωση και 10% απαντούν ότι δεν γνωρίζουν.

Επίσης το 66% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία έναντι 26% που δεν τη θεωρεί επικίνδυνη και 8% των ερωτηθέντων δηλώνουν άγνοια.

Σε ό,τι αφορά στον πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ο πιο αξιόπιστος με το 35% των ερωτηθέντων να απαντά ότι μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και το 24% ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα ενώ σχεδόν τέσσερις στους δέκα δηλώνουν ότι δεν ξέρουν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο