Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να παραστεί στην κηδεία του Δημητρίου Ζάννα, με τον οποίο είχε συγγενική σχέση από την πλευρά της μητέρας του, Ελένης Ζάννα (ήταν αδελφός του παππού του).

Ο Δημήτριος Ζάννας πέθανε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 93 ετών.

Ήταν γιος του Κωνσταντίνου Ζάννα και εγγονός του Μακεδονομάχου Δημητρίου Ζάννα. Στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής φυλακίστηκε και στη χούντα του είχε απαγορευθεί η έξοδος από την Ελλάδα. Το 1974 με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας διετέλεσε δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Έχει βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και από το κράτος του Ισραήλ για τη συμβολή του στη διάσωση Εβραίων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Ο Δημήτριος Ζάννας είχε δυναμική παρουσία στην πολιτιστική ζωή της πόλης, καθώς υπήρξε: Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και μέλος του πρώτου ΔΣ της, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης για πολλά χρόνια, μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ, μέλος του ΔΣ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, έφορος του Αμερικανικού Κολεγίου «Ανατόλια», πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της ΧΑΝΘ, μέλος του ΔΣ της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, νομικός Σύμβουλος της Mobil Hellas, ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» για πολλά χρόνια, ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και στη συνέχεια Επίτιμος Πρόεδρός του.

Η κηδεία του είναι προγραμματισμένη για τις 2.30 το μεσημέρι, από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.