Σκληρή ανακοίνωση κατά της εφημερίδας "Δημοκρατία" εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, με την οποία κατηγορεί την εφημερίδα ότι "ομολογεί την πλήρη σύμπλευσή της με την  «Χρυσή Αυγή»".

Από το γραφείο Τύπου του  ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Το γεγονός ότι αγνοούμε τα χυδαία, ανυπόστατα και συκοφαντικά σχόλια της εφημερίδας που φέρει δυστυχώς  τον τίτλο «Δημοκρατία» λόγω του μηδενικού της κύρους, φαίνεται ότι αποθράσυνε τους υπεύθυνους για την έκδοση της.

Έτσι, ενώ συνήθως επιδιώκει να εμφανίζεται ως αυθεντικός εκφραστής της δεξιάς, εφαπτόμενος με κύκλους της ΝΔ την οποία - υποτίθεται -  θέλει να προστατεύσει από τη συνεργασία με το «κακό» ΠΑΣΟΚ,  με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της ομολογεί την πλήρη σύμπλευσή της με την  «Χρυσή Αυγή».

Κάρφος στον οφθαλμό της ηγεσίας του ναζιστικού μορφώματος και της εν λόγω εφημερίδας είναι φυσικά  το ΠΑΣΟΚ, που πρώτο - και μόνο για μήνες ολόκληρους - έθεσε το ζήτημα που τώρα κυριαρχεί επιτέλους στο δημόσιο βίο.

Είναι όμως τώρα η στιγμή τα αρμόδια πολιτειακά όργανα να ελέγξουν η εφημερίδα αυτή που κινείται παράπλευρα με τη ΧΑ και κάνει ψευτοεισοδισμό στη ΝΔ με επιλεγμένους κάθε φόρα στόχους, ποιά οικονομική υπόσταση και τι πηγές χρηματοδότησης έχει".