Με σύνθετο και αναθεωρημένο πολιτικό σχεδιασμό που να ανταποκρίνεται στην πολύπλοκη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο στη χώρα, θα δραστηριοποιηθεί το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός κοινοβουλίου, ενώ κορυφαίες κομματικές πηγές, επισημαίνουν, με συγκρατημένη ικανοποίηση, ευρήματα της δημοσκόπησης της Palmos Analysis, που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα TVXS.gr.

Με την επανέναρξη των εργασιών της ολομέλειας της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την πρότασή του για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σχετικά με τον υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οπως επισημαίνουν κομματικές πηγές, «πλησιάζει η ώρα που ο κ. Σαμαράς δεν θα μπορεί να αγνοεί το κοινοβούλιο».

Στην θεσμική πολιτική που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι και η επαναφορά των προτάσεών της για να τεθούν η ΕΛ.ΑΣ και η ΕΥΠ υπό διακομματικό έλεγχο, καθώς όπως λένε υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τη στάση της αστυνομίας στο θέμα της Χρυσής Αυγής.

Για την ΕΥΠ, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι υφίσταται ζήτημα σχετικά με την διαφάνεια και τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων μέσω του «κοριού», θέμα που έχουν θίξει σε ανύποπτο χρόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει την διεθνοποίηση του προβλήματος της Χρυσής Αυγής, ως απειλής για την δημοκρατία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την ΕΕ, καθώς παντού παρατηρείται αύξηση των δυνάμεων των ακροδεξιών κομμάτων, παράλληλα με την αύξηση των ανισοτήτων, όπως επισημαίνουν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέραν του θέματος της Χρυσής Αυγής, η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναδείξει «την αδιέξοδη» οικονομική πολιτική, που ακολουθεί η κυβέρνηση, καθώς εκτιμά ότι η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αντίθετα θα επιδεινωθεί και μάλιστα σύντομα. Υπό το πρίσμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει ενημερωτική καμπάνια προκειμένου να αποδείξει «την εξόφθαλμα παραπλανητική πολιτική της κυβέρνησης» που κατά την άποψη κορυφαίων στελεχών, αποσκοπεί στην διατήρηση του επικοινωνιακού κλίματος επιτυχίας εκ μέρους της κυβέρνησης, ίσως και γιατί δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Παράλληλα, συγκρατημένη ικανοποίηση επικρατεί σε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την διαπίστωσή τους ότι το κόμμα τους, παρά την καταιγιστική και όπως τονίζουν αντιδεοντολογική προπαγάνδα της κυβέρνησης αντέχει και αυξάνει τις δυνάμεις του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν, όχι μόνο διατηρεί τις δυνάμεις του, αλλά και τις αυξάνει, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι η θεωρία των δύο άκρων στην οποία επένδυσε η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και παραπέμπουν και σε δημοσκόπηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα tvxs.gr

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Palmos Analysis o ΣΥΡΙΖΑ  προηγείται με  αναγωγή των αναποφάσιστων με 30%, με δεύτερη την ΝΔ με 27,8% και τρίτη την Χρυσή Αυγή με 9.7%. Το ΠΑΣΟΚ έχει 6,9%, οι ΑΝ.ΕΛ 6.3%, το ΚΚΕ 6.2% και η ΔΗΜΑΡ 4.5%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση οι πολίτες σε ποσοστό 77% πιστεύουν ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να αντιμετωπίσει την ΧΑ, ενώ μόνο το 15% διαφωνεί με τη θέση αυτή.

Το 52% διαφωνεί με την θεωρία των δύο άκρων, ενώ το 16% συμφωνεί.