Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ευρεία σύσκεψη με τους συνεργάτες του έχει σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λίγο πριν αναχωρήσει για το Ισραήλ.

Με αφορμή την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου ο κ. Βενιζέλος θα συζητήσει με τα στελέχη του κόμματος για τις προτεραιότητες στη Βουλή- με αιχμή την στάση του κόμματος απέναντι στην Χρυσή Αυγή- όπως επίσης και θέματα οικονομίας ανάμεσα στα οποία και ο προϋπολογισμός του 2014.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του κόμματος με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι για το 2013 θα υπάρξει μικρό βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ για το 2014 δεν έχει κλείσει ακόμη η συμφωνία με την τρόικα.

Εκ παραλλήλου, το ΠΑΣΟΚ καίγεται για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Το κείμενο που έχουν επιμεληθεί επιστήμονες και διανοούμενοι του χώρου είναι σχεδόν έτοιμο και στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων να  δοθεί ώθηση στο εγχείρημα και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να δοθεί στην δημοσιότητα.

Το κείμενο- εν είδει πλατφόρμας για την Κεντροαριστερά- θα συνοδεύεται από υπογραφές προβεβλημένων προσωπικοτήτων που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως ανήκοντα στον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Ο κ. Βενιζέλος τηρεί διακριτικές αποστάσεις από τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, θεωρεί όμως ότι ο πολιτικός χρόνος ως την διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαϊου είναι περιορισμένος και ότι άμεσα θα πρέπει να πάρει σάρκα και οστά μία κεντροαριστερή παράταξη στην οποία φυσικά θα συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ.

Με συνέντευξή του (Βήμα της Κυριακής) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι δεν έχει ηγετικές φιλοδοξίες και ότι ο ίδιος θα έχει ρόλο εγγυητή των διαδικασιών επαναλαμβάνοντας όσα ανέφερε και στο Πολιτικό Συμβούλιο δηλαδή ότι για την εκλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών θα γίνει μία ανοιχτή διαδικασία.

Για την Δημοκρατική Αριστερά περιορίστηκε να θυμίσει ότι της έχει γίνει πρόσκληση κατ' επανάληψη να συμμετάσχει στον διάλογο για την Κεντροαριστερά χωρίς ωστόσο να την αποκλείει από τις μελλοντικές διεργασίες εφόσον κι η Αγίου Κωνσταντίνου το επιθυμεί.