Για σχέδιο της κυβέρνησης, προμελετημένο από καιρό, με στόχο της εξάλειψη της Χρυσής Αυγής και κίνητρο τον φόβο της δυναμικής της που αυξανόταν συνεχώς, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι «ΒΕΡΓΙΝΑ» της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, «η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν η αφορμή της πολιτική τους δίωξης, αφού ο Μάκης Βορίδης, σε τηλεοπτικά πλατό, μιλούσε καιρό πριν τη δολοφονία για χαρακτηρισμό της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να απομακρυνθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο». 

Χαρακτήρισε τις διώξεις αντισυνταγματικές, τονίζοντας πως προήλθαν μετά από σημαντικές πιέσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Συνέχισε υπογραμμίζοντας πως ο πραγματικός λόγος των συλλήψεων έχει να κάνει πέρα από τα υψηλά δημοκοπικά του ποσοστά, με την υποψηφιότητά του στο δήμο Αθηναίων, αλλά και τη δυναμική που φαίνεται να έχει ο ίδιος ως προς την διεκδίκησή του.

Σχετικά με την προφυλάκιση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και των βουλευτών Λαγού και Παναγιώταρου, φάνηκε βέβαιος πως άμεσα θα αποφυλακιστούν.

Σχετικά με τη δικαιοσύνη και το ρόλο που έχει διαδραματίσει στις εξελίξεις, σημείωσε πως θα τους δικαιώσει λόγω ελλείψεις στοιχείων, άφησε όμως αιχμές δηλώνοντας: «Κοτζαμάνη, Βουρλιώτης και Αθανασίου, από το ίδιο χωριό της Λέσβου».

Αιχμές άφησε και  για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η δικαιοσύνη σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως δεν θα πράξει ως οφείλει, διότι μπλέκονται ισχυρά ονόματα της χώρας, τα οποία δεν θέλει να στείλει στην φυλακή. 

Κληθείς να σχολιάσει το όπλα που βρέθηκαν στα σπίτια των κατηγορούμενων, αλλά και τις ναζιστικές φωτογραφίες με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Παππά, επισήμανε πως επρόκειτο για ελληνικές σημαίες και παιδικά, πλαστικά, πιστολάκια, τονίζοντας πως οι φωτογραφίες του Χ. Παππά δεν αποτελούν αποδεικτικό στοιχείο για το οτιδήποτε, καθώς μετράνε πολλές δεκαετίες πίσω. Υπονόησε μάλιστα πως ίσως πρόκειται και για φωτομοντάζ.

Τέλος, αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος από εδώ και πέρα, δηλώνοντας πως Γενικός Γραμματέας του κόμματος παραμένει ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ την θέση του Χρήστου Παππά, αναλαμβάνει ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

«Θα συνεχίσουμε όπως ήμασταν και πριν όλα αυτά τα γεγονότα. Δεν θα αλλάξουμε σε τίποτα. Θα διεκδικήσουμε, όπως ορίζει και το Σύνταγμα, οι προφυλακισμένοι Βουλευτές μας, να έρχονται στη βουλή να εκτελούν τα καθήκοντα τους και αμέσως μετά να επιστρέφουν στη φυλακή».